Как да направите копие на персонализирани елементи от менюто "Старт" в Windows 10

  • Стартовото меню на Windows 10 ви позволява да фиксирате и групирате приложения за по-лесен достъп.
  • Можете да архивирате персонализацията на менюто "Старт", за да останете продуктивни.
  • Трябва да имате администраторски права и да сте в желания акаунт, за да копирате и възстановите оформлението на менюто.
  • Ключовото местоположение за архивиране е c:\Users\YourUsuario\AppData\Local\TileDataLayer\Database.

Стартово меню

Менюто „Старт“ ви позволява да закачите приложения за лесен достъп. Можете дори да ги групирате и да управлявате размера на плочките, както и ширината на самите приложения в менюто „Старт“.

Това също отнема време, така че ако в даден момент искаме да запазим това „персонализиране на елементи“ , за да останем също толкова продуктивни, след форматиране на твърдия диск или преместване на нов компютър, има начин да направим резервно копие в Windows 10.

Как да копирате и възстановите оформлението на елемента

За да архивирате и възстановите менюто „Старт“, първо трябва да имате администраторски права . Също така трябва да сте влезли в акаунта, който искате да използвате, за да архивирате и възстановите оформлението на менюто „Старт“. Най-добре е да влезете с администраторски акаунт, за да архивирате оформлението на който и да е друг акаунт.

  • Ще отидем до c: \ Users \ TuUsuario \ AppData \ Local \ TileDataLayer за всеки от акаунтите, за които искаме да архивираме стартовото меню
  • Вътре в този адрес има папка, наречена „База данни"
  • Това е мястото, където оформление на началното меню и това включва мозайките, които сте фиксирали, и групите, които сте създали
  • Ние го правим копие лесно до безопасно място

Когато искате да възстановите оформлението на менюто „Старт“, например след чиста инсталация на Windows 10, просто поставете тази папка обратно на същото място, от което сте я копирали. Когато възстановявате и архивирате, не трябва да сте влезли в акаунта, чието оформление на менюто „Старт“ искате да възстановите.

Ако имате само един акаунт, настроен на вашата система, ще трябва да създадете втори, за да го архивирате и възстановите.


Добавяне като предпочитан източник в Google